Nagyvilág

Hatvan ruhát viselve akart repülőre szállni

Réteges öltözködés (kína, repülőtér, )
Réteges öltözködés (kína, repülőtér, )

A férfi a túl nehéz poggyásza miatt kiszabott pótdíjat akarta elkerülni. Arra nem számított, hogy a biztonsági ellenőrzéskor az összes zsebét ki fogják forgatni.

A meg nem nevezett férfi a kínai Kanton város nemzetközi repülőtéren választotta a spórolásnak ezt a nem mindennapi módját – írta a DigitalSpy egy kínai lapra hivatkozva. A Kenya fővárosába tartó utas, amikor látta, hogy poggyásza jóval túllépi a súlyhatárt, egyszerűen kipakolta bőröndjét, majd hatvan darab ruhadarabot, köztük kilenc darab farmernadrágot és több tucat inget húzott fel magára, hogy így szálljon fel a repülőgépre.

A férfi, aki a beszámolók szerint úgy nézett ki, mint egy „szumóbírkozó”, csak egy dolgot felejtett el: kipakolni a zsebében lévő tárgyakat. Így, amikor a biztonsági ellenőrzéskor odaért a fémdetektorhoz, az jelezni kezdett, és teljesen át kellett vizsgálni. Ami persze több mint száz zsebet jelentett, amelyekből akkumulátorok, pendrivok, töltők játékok és nyakkendők kerültek elő. A Want China Times oldalán látható internetes felvétel alapján a ruhák alatt egy vékony kenyai férfi is volt.

Az esetről szóló rövid beszámoló arra nem tért ki, hogy a férfit végül felengedték-e a gépre úgy, hogy egy kisebb ruhaboltot hordott magán. Az utastársai mindenesetre nagyon örülhettek, hogy a kenyai férfit egy külön szobában kutatták át, és nem kellett végigvárniuk, amíg előttük végignézik az összes zsebet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik