Nagyvilág

Buszon szülte meg gyerekét

A 39 éves kínai nő a 666-os számú buszon utazott 12. hó 12-én, amikor váratlanul megindult nála a szülés. Pár pillanat múlva életet is adott gyermekének. Az esetet biztonsági kamera rögzítette.

A várandós anya éppen a kórházba tartott felülvizsgálatra Csengdu városában hároméves fiával, amikor erős fájdalmat érzett a hasában a csúcsforgalomban araszoló, kamerával felszerelt buszon – írta a Go Chengdoo. A Vang Lijing nevű elvált nő az alábbi felvételen a kép jobb oldalán látható kisfiával az oldalán, aki végignézte, ahogy anyja az utastársak előtt életet adott kistestvérének. A kisbaba feje a videón három és fél percnél jelenik meg, és nemsokára már az egyik utastól kapott lepedőbe burkolva feküdhet anyja ölében.

Az eset reggel nyolc órakor, a csúcsforgalom kellős közepén történt a nagyjából tíz utast szállító buszon, ahol – bár ez a fenti felvételből annyira nem egyértelmű – mindenki azonnal a kismama segítségére sietett. Az utastársak azonnal értesítették a buszvezetőt, és egyhangúan úgy döntöttek, hogy a busszal egyenesen a kórházhoz hajtsanak.

A 41 éves sofőr a helyi sajtónak elmondta: azonnal bekapcsolta a vészjelzést, és a szokásos harminc kilométer per órás sebesség helyett hatvanra gyorsított, két piros lámpán is átszáguldott, és megállás nélkül hajtott el a meglepett utasokkal teli buszmegállók mellett. Elmondása szerint jobban izgult, mint amikor a felesége szült.Végül szembetalálkoztak egy mentőautóval, amelyet sikerült leinteni, és a mentősök vitték kórházba az anyát és gyermekét, akik a beszámolók alapján egészségesen megúszták a nem mindennapi szülést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik