Nagyvilág

Nővel csalta el gyilkosa a Thaiföldön megölt magyart

kes(210x140)(11).jpg (kés, véres)
kes(210x140)(11).jpg (kés, véres)

A rendőrség választ kaptak egy számukra addig nehezen megmagyarázható kérdésre, nevezetesen arra, hogy miért ment el az áldozat a gyilkosság helyszínére.

A helyszínen rekonstruálta a bűntényt csütörtökön a thaiföldi rendőrség az országban meggyilkolt magyar férfi ügyében, és két héten belül lezárni készül a nyomozást – derül ki a Phuket Gazette című internetes újság jelentéséből.A cikk szerint a helyszíni rekonstrukciót K. Lajos György vallomása alapján rendezték.

A férfi megerősítette azt a korábbi kijelentését, hogy magában a gyilkosságban nem vett részt, de segített a holttest eltávolításában és a nyomok eltüntetésében. A rekonstrukció során részletesen elmagyarázta, hogyan végezték el az utóbb említett műveleteket.

A nyomozás vezetője a kiadványnak beszámolt arról is, hogy választ adtak egy számukra addig nehezen megmagyarázható kérdésre, nevezetesen arra, hogy miért ment el az áldozat a gyilkosság helyszínére, miközben tudta, hogy veszély fenegeti. Mint kiderült, N. Gábor egy thaiföldi hölgy nevében – egy új mobiltelefonról – írt sms-ekkel, illetve egy általa felkért nő telefonhívásával csalta üzlettársát a házba.

A rendőrség közlése szerint közel járnak ahhoz, hogy lezárják a nyomozást, és a phuketi tartományi bíróság elé terjesszék az ügyet. Ez a csütörtöki cikk szerint két héten belül várható, bár addig még meg kellene találni a helyes változatot az egymásnak több ponton ellentmondó egyes vallomások között.

A 47 éves R. Péter eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be. A holttestet november végén találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak alsónadrág volt rajta.

A férfi meggyilkolásával kapcsolatban az elmúlt napokban két – szintén magyar – férfit őrizetbe vettek, a 38 éves N. Gábort és a 48 éves K. Lajos Györgyöt, és mindketten vallomást is tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik