Belföld

Thaiföldi gyilkosság: még egy magyar a gyanúsítottak között

Szamuj szigetén a 47 éves R. Péter meggyilkolásával kapcsolatban K. Lajos Györgyöt is őrizetbe vették - erősítette meg a phuketi tartományi rendőrség parancsnoka, akinek szavait a Phuket Gazette lap közölte szombaton internetes oldalán.

Csoti Csavalvivat vezérőrnagy azt mondta: kapcsolatban állnak a helyi rendőrökkel, de egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsítottat mikor szállítják Phuketbe.

Korábban a thaiföldi sajtó azt írta, hogy N. Gábor, aki D. M. névre kiállított izraeli útlevéllel tartózkodott a távol-keleti országban, ahol a hatóságok a napokban gyilkosság gyanújával elfogták őt. A Bangkok Post című thaiföldi napilap pénteken már arról adott hírt, hogy a 38 éves N. Gábor bevallotta a gyilkosságot, amelyet a cinkostársával, K. Lajos Györggyel követett el egy phuketi bérelt házban még november 24-én. A hírportál szerint N. Gábor és R. Péter egy illegális, külföldi ügyfeleket kiszolgáló ingatlanlízingelő és -adásvételi céget vezetett.
A nyomozás eddigi adatai szerint N. Gábor dühös lett R. Péterre, azzal vádolta meg, hogy R. Péter ráhamisította a nevét egy 15 millió baht (100 millió forint) értékű telek adásvételi szerződésére.
Ezután R. Péter feljelentette üzlettársát a rendőrségen azzal a váddal, hogy halálosan megfenyegette őt.
R. Péter eltűnését egy Thaiföldön tartózkodó magyar barátja jelentette be a múlt héten. A holttestet több mint egy hete találták meg egy műanyag zsákban egy gumifaültetvényen, Phuket szigetének Kathu körzetében. Mellkasán öt, a fején és az egyik bokáján két-két késszúrás volt, a kezei össze voltak kötözve, és csak egy alsónadrág volt rajta. Magyar barátja elmondta a nyomozóknak, hogy R. Péternek egy másik magyarral volt üzleti vitája Szamuj-szigeten. Így vezettek a szálak N. Gáborhoz.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!