Közélet

Halott magyar Thaiföldön: R. Péter tudta, hogy meg fogják ölni

thai (thai)
thai (thai)

Kétségbeesve kért segítséget a konzulátustól halála előtt a Thaiföldön kivégzett magyar üzletember.

A 47 éves ingatlanos vállalkozó egy hangfelvételt is átadott a kinti magyar konzulnak. Ezen az a Németh Gábor beszél arról, hogy „megcsinálja”, azaz megöli R. Pétert, akit a thai hatóságok R. gyilkosaként keresnek – írja a Blikk.

A november eleji levelezés szerint a nagykövet a thai hatósághoz irányította a rettegő ingatlanost, akinek egy 15 millió bathos ingatlanvita miatt kellett meghalnia. Ráadásul sokat tudhatott a 8 év börtönbüntetés elől Thaiföldre menekülő Németh Gábor thai bűneiről is.

A síron túli levélből kiderül, hogy a konzul beleegyezett, hogy R. Péter időközönként telefonon jelentkezzen nála.

Az összeszurkált áldozatot egy műanyag zsákba csomagolva találták meg.

Az Origo úgy értesült, hogy tettestársként őrizetbe vették Thaiföldöna gyilkossággal gyanusított férfi feleségét, aki állítja, férjének napok óta nyoma veszett. A hatóság gyanúja szerint az asszony bűnrészes lehet a gyilkosságból, ő azonban tagadta ezt. A rendőröknek ugyanakkor megerősítette, hogy férje és az áldozat, R. Péter régóta közeli barátok voltak, az utóbbi időben azonban megromlott a viszonyuk egy ingatlanügylet miatt. A rendőrség azt gyanítja, hogy a két férfi egy legalább 8-10 üzletemberből álló csoport tagjaként uralta a thaiföldi Szamui-sziget ingatlanpiacát, és ezen a csoporton belül alakult ki konfliktus egy több mint 100 millió forintos üzlet miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik