Nagyvilág

3D-s szemüveg kell II. Erzsébethez

ii-erzsébet (erzsébet királynő )
ii-erzsébet (erzsébet királynő )

A történelemben először háromdimenziós felvételen fogja elmondani idén karácsonyi köszöntőjét alattvalóinak II. Erzsébet brit királynő.

Az uralkodó ünnepi beszédét a Buckingham-palotában rögzítették. Ez lesz az első alkalom, hogy a britek térhatású felvételen láthatják a királyi családot, mivel a palota tavaly megtiltotta a Sky News televíziós társaság számára, hogy 3D-ben rögzítse Vilmos herceg és Katalin cambridge-i hercegné esküvőjét.

A televíziós társaság most mégis ezzel a technológiával rögzítette az uralkodó szokásos karácsonyi üzenetét. A felvételt a BBC és az ITV is meg fogja kapni. A királynő várhatóan a trónra lépésének 60. évfordulóját jelentő gyémánt jubileumról és a londoni nyári olimpiáról is beszél.

II. Erzsébet előszeretettel kísérletezik a modern technológia vívmányaival: 2007-ben a YouTube videomegosztó portálon is elérhetővé tette alattvalói számára karácsonyi köszöntőjét. A palotának már van saját, hivatalos Twitter-fiókja és Facebook-oldala is, sőt az Amazon online áruház tavaly elektronikus könyv formátumban elérhetővé tette a királynő eddigi 59 karácsonyi üzenetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik