Nagyvilág

Szuperbulit kapott II. Erzsébet

Fergeteges koncerttel köszöntötték a brit uralkodót trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából.

A gyémántjubileumi hosszú hétvége egyik legkiemelkedőbb rendezvénye volt a hétfő esti szuperkoncert a Buckingham-palota – a legfőbb londoni királyi rezidencia – előtti téren. A több mint kétórás megarendezvényen a brit és a nemzetközi pop-rock legnagyobb világsztárjai léptek fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sort Robbie Williams nyitotta, mintegy engedélyt kérve a nézőtéren helyet foglaló királyi családtól a szórakoztatásra a Let Me Entertain You eléneklésével. Sir Cliff Richard 1968-as eurovíziós világslágerével, a Congratulations című örökzölddel köszöntötte az uralkodót, majd mások mellett Sir Elton John, Sir Tom Jones, Stevie Wonder, Shirley Bassey, Jools Holland, Ruby Turner, Annie Lennox és Kylie Minogue váltotta egymást a palota előtti téren kialakított körszínpadon.

Az éjszakába nyúló koncertet – az óvatos becslések szerint is legalább 250 ezres közönség egetverő üdvrivalgása közepette – Sir Paul McCartney zárta.


Fotó: MTI / EPA / David Parker

A szuperkoncert legnagyobb meglepetést keltő záró mozzanata mindazonáltal az volt, amikor maga az ünnepelt jelent meg a színpadon a műsor összes részvevőjével együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik