Nagyvilág

Negyvenhét év után találkozott szüleivel

szülő (szülő)
szülő (szülő)

A spanyol férfit anyja karjaiból ragadták el a Franco-diktatúra idején.

A férfit pusztán azért fosztották meg vér szerinti szüleitől annak idején, mert anyja és apja nem kötöttek házasságot. Nem ő az egyedüli, aki így járt. A diktatúra sok ezer szülőtől vette el gyerekét, mert vagy szemben állt a rendszerrel, vagy úgymond szerelemgyerekként jött a világra.

Olivert azután kezdett vér szerinti szüleinek felkutatásába, hogy meghaltak nevelőszülei, akiket nagyon szeretett. A férfi Huelvában él, ott van egy bárja, és egy olyan szervezet segítségét kérte a nyomozáshoz, amely a diktatúra elragadott gyermekeinek ügyét karolja fel.

A férfinak sikerült kideríttetnie, hogy vér szerinti családjától több száz kilométerre került el, ők Bilbaóban élnek. Amikor találkozott velük, anyja – aki 70 éves – élete legnagyobb megdöbbenését érte meg.

“Nagyon megindító volt a találkozás. Elmondta nekem, hogy sohasem hagyott volna el, a karjaiból ragadtak el, és utána soha semmit nem tudott rólam, azt se, hogy élek, vagy halok” – idézte Olivertet a The Daily Telegraph című brit lap.

A férfi apja is él még, ő 75 esztendős, és van egy húga, aki 42 éves. A vér szerinti kapcsolatot DNS-elemzés is megerősítette

Olivert más anyákkal is találkozott, akiktől szintén elragadták gyermeküket a diktatúra idején. “Azt mondták, hogy én vagyok a reménységük. A sorsom megerősítette, hogy érdemes folytatniuk a harcot, hogy találkozhassanak gyerekeikkel” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik