Nagyvilág

Botrány a kukában meghalt gyerekek miatt

Kinai-gyerek(210x140)(1).jpg (kína, gyerek, )
Kinai-gyerek(210x140)(1).jpg (kína, gyerek, )

A tragédia egész Kínában nagy visszhangot váltott ki, a történtekért sokan hibáztatták a gyerekek családját és a helyi kormányzatot.

Mint ahogy azt a Hír24 is megírta, a napokban öt, 10 év körüli gyerek megfulladt egy szeméttároló konténerben, ahova a nagy hideg elől menekülve bújtak el. Mint utóbb kiderült, a légmentesen zárható, nagyméretű tárolóban faszenet égettek, és halálukat szén-monoxid mérgezés okozta. A holttestekre egy szemétgyűjtésből élő asszony talált rá.

A kallódó utcagyerekek, valamennyien fiúk és unokatestvérei voltak egymásnak; apjuk három testvér. A legfiatalabb 9 éves, a legidősebb 12 éves volt. Az iskolakerülő gyerekeknek három héttel korábban veszett nyomuk, családtagjaik állítólag azóta keresték őket. Egyikük apja elmondta, hogy fia két éve abbahagyta a tanulást, és helyette marhák mellett volt csordás.

A nemzetközi szinten is ismertté vált tragédia miatt nyolc embert büntettek meg. A városi elöljáróság hétfőn éjszaka úgy döntött, hogy kötelességszegés miatt két, az oktatásért, illetve a polgári ügyekért felelős kerületi kormányzati tisztviselőt eltávolít az állásából. Két hivatalnokot és két iskolaigazgatót abból a járásból mentettek fel, amelyhez a gyerekek közvetlenül tartoztak, a kerület két helyettes vezetőjét a nyomozás végleges lezárásáig felfüggesztettek az állásukból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik