Nagyvilág

Két tonna galambpiszok a templomtoronyban

Galambok (galamb, )
Galambok (galamb, )

Egy nyitva maradt ablak és három évtized kellett ahhoz, hogy a kis svéd templomot harminc centiméter vastagon borítsa be a madárürülék.

A félig nyitva maradt tetőablakot még májusban vették észre a Svédország északi részén található Gavle város egyik templománál – jelentette a Gefle Dagblad című svéd lap. A takarítást azonban csak októberben kezdték meg, és a galambürülékek eltüntetésével megbízott cég munkatársai hamar rájöttek, hogy nagyobb feladat elé néznek, mint azt először gondolták.

A takarítók először magabiztosan kijelentették, hogy negyven munkaóra alatt tisztává fogják varázsolni a templomtorony belsejét. Végül kétszáz órányi munkába került, mire sikerült megszabadítni a helyiséget a madárpiszoktól, amely harminc centiméter vastagon borította a padlót. A takarítók 1960 kilogramm ürüléket és madármaradványt tüntettek el, amelyek kétszáz szemeteszsákot töltöttek meg.

A takarítással végezve természetesen arra is odafigyeltek, hogy a kérdéses ablak, amelyik valamikor a nyolcvanas években maradt félig nyitva, most tökéletesen zárva legyen. A galambok egyébként a takarítási akció vége felé már mind eltűntek a templomtoronyból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik