Élet-Stílus

Leitatná a galambokat, hogy megszabaduljon tőlük

galambok (galambok)
galambok (galambok)

Egy kelet-ukrajnai városvezető borral kínálná a várost ellepő szárnyasokat.

Megelégelte a nagy mennyiségű madárpiszkot Szumi városának alpolgármestere, épp ezért különleges módot talált arra, hogy megszabaduljon a város galambjaitól. Szerinte a legjobb módszer az, ha borba áztatott kenyérrel kínálják meg a város galambjait, majd miután a madarak eszméletlenre ették-itták magukat, összegyűjtik és messzire szállítják őket.

A problémára egyébként azért kellene mielőbb megoldást találni, mert közeleg Szumi városának napja, amit egy sor hivatalos eseménnyel ünnepelnek, a madárpiszok miatt azonban több köztéri épület és szobor is minősíthetetlen állapotban van. Így például a nagy ukrán költő, Tarasz Sevcsenko szobra is szinte felismerhetetlen.

A lente.ru orosz internetes portál híréből az, hogy a javaslatot elfogadta-e a városvezetés, nem derült ki, egy biztos, sokan felemelték a hangjukat a módszer ellen, mert szerintük az nem etikus.

A galambok egyébként nemcsak Ukrajnában, hanem szinte minden városban komoly problémákat okoznak, így Magyarországon is. Nálunk is többféle módon lehet védekezni a nemkívánatos látogatók ellen: például galambriasztó tüskékkel, művarjúval, esetleg olyan hangkibocsátó berendezéssel, ami ragadozó madarak hangját utánozza.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik