Tech

Totálkár madárürüléktől?

madarak (madarak, )
madarak (madarak, )

A Smart kisautó amerikai képviselői kiszámolták, hány madár ürülékére lenne szükség ahhoz, hogy a kocsi tönkremenjen - a számítások tudományos igényesség nélkül, bevallottan becsléseken alapulnak.

A történet azzal kezdődött, hogy egy reklámügynökség kreatívrészlegének igazgatója, Clayton Hove a Twitteren közölte: “Láttam egy Smartot, amit letojt egy madár. Totálkáros lett.

Az említett úriembernél rendszeresek a csipkelődő egysorosok, vagyis az egész itt véget is érhetett volna, azonban a Smart amerikai képviselői nem hagyták annyiban, komolyan vették az őket ért “támadást”. Válaszuk szerint a totálkárhoz legalább 4,5 millió madárra lett volna szükség.

Okoskodásukat az átlagos madárürülék becsült súlyára és a Smart négytonnányi teherbírású kasztnijára alapozták. Az igazán látványos válasz kedvéért a számításokat elvégezték galambbal (4,5 millió), pulykával (360 ezer) és emuval is (45 ezer), aztán az egészet egy infografika formájában tálalták.


(Forrás: Official smart USA)

S bár a magunk részéről az adatok pontosságáról nem vagyunk meggyőződve, azt el kell ismerjük, hogy ritkán lehet ilyen frappáns válasszal találkozni a nagyvállalatok online kommunikációjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik