Nagyvilág

Templomokban robbantottak Kenyában

Legkevesebb 10 ember életét vesztette, és több mint 40-en megsebesültek vasárnap két kenyai templomban, amelyekben több gránát robbant fel.

A kenyai rendőrség közlése szerint a merényletek szinte egy időben történtek az ország északi részén fekvő Garissa városában.

A településen egy jelentős katonai támaszpont található, ahonnan rendszeresen csapatokat vezényelnek Szomáliába, hogy szembeszálljanak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető felkelőkkel.

Az elmúlt hetekben több hasonló merénylet történt az afrikai országban. A támadások megszaporodtak azóta, hogy Kenya katonákat küldött Szomáliába az al-Kaidához közelálló lázadók üldözésére.

A múlt vasárnap robbanás volt az Indiai-óceán partján fekvő Mombasa városában, ahol egy bárra dobtak kézigránátot. Egy ember meghalt, többen megsebesültek.

Garissa 100 kilométerre található Dadaab menekülttábortól, ahola napokban fegyveresek elraboltak négy segélymunkást és megölték sofőrjüket. Ez volt az első eset, hogy a kenyai katonák szomáliai bevetése óta az országban külföldieket raboltak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik