Nagyvilág

„Hihetetlen ostobaságot” követett el a magyar kormány

tuntetes-Ormenyorszag-mellett(960x640)(2).jpg (örményország, )
tuntetes-Ormenyorszag-mellett(960x640)(2).jpg (örményország, )

Az örmény kisebbségi önkormányzat szakmaiatlannak tartja az Orbán-kabinetet. A Jobbikról pedig azt sejti, hogy Azerbajdzsánból pénzelik.

„Ezzel a magyar kormány bizonyos tagjai hihetetlen ostobaságot követtek el” – ezt mondta az Országos Örmény Önkormányzat elnökhelyettese egy budapesti sajtótájékoztatón a baltás gyilkosként elhíresült Safarov kiadásáról. Agopján Nigokosz szerint amíg az örmények életüket adták például a magyar szabadságharcért, addig Örményország ezt kapja vissza a magyar kormánytól. Ez nem a magyar népről szól – hangsúlyozta – hanem azokról, akik kiadták az azeri gyilkost. „Mi is szégyelljük, hogy Magyarország ilyen politikai botrányba keveredett.”

Az önkormányzat másik alelnöke azt mondta, sajnálja a magyar zászló égetését, azt egy szélsőséges csoport követte el. A zászlóégetés miatti sajnálkozáshoz egyébként Örményország elnöke is csatlakozott egy hazai lapnak adott interjújában. Szerzs Szargszján ebben így fogalmazott: „Arra szeretném kérni önöket, elsősorban a fiatalokat, hogy ne égessenek magyar zászlót. A magyar zászló nem a kormánypárt lobogója. A magyar zászló nem a magyar miniszterelnök szimbóluma. Évszázadok óta nagyon jó a kapcsolatunk a magyarokkal. Egy ember, politikai párt, vagy kormány embertelen tette nem szolgáltathat alapot arra, hogy a magyarokkal ellenséges viszonyba kerüljünk.”

A budapesti sajtótájékoztatón az örmény önkormányzat illetékesei bár konkrétumokról nem szóltak, azt hangsúlyozták, hogy a külföldön élő többmilliós örmény diaszpóra lobbiereje igen nagy, és ha kell, megvédik érdekeiket.

Az örmény amerikai lobbiról korábban mi is írtunk. A témáról itt olvashat.

Jobbik és az azeri pénz

Az önkormányzat másik elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, nem feltételez rosszhiszeműséget a magyar politikusokról, kivéve egy politikai csoportról: a Jobbikról. A kormányt csupán szakmaiatlannak tartja, a radikális párt viszont szerintük hazugságáradattal traktálja a társadalmat. Serkisian Szeván SImon úgy véli, a Jobbikot Azerbajdzsán pénzeli. Szerinte ők azok, akik ezt a hangulatot megteremtették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik