Nagyvilág

A magyar zászló égetése ellen szólt az örmény elnök

Magyar zászló (zászló, )
Magyar zászló (zászló, )

A nemzeti lobogó nem a kormánypárt zászlója, és nem a magyar kormányfő jelképe – emlékeztette az örmény fiatalokat államfőjük.

Arra kérte az örmény fiatalokat Szerzs Szargszján, hogy ne égessenek magyar zászlókat – írta az örmény közrádió internetes oldala. „Természetesen tiltakozhatunk, de értékeinket sosem szabad elárulnunk” – jelentette ki Örményország elnöke. Ezt azután tette, hogy az azeri baltás gyilkos kiadatása elleni örmény tiltakozásokon lángokban álló magyar zászlókat lehetett látni.

Szargszján emlékeztette az örményeket arra, hogy a két ország több száz éve nagyon jó kapcsolatokat ápol egymással, és sok örmény adta életét Magyarország szabadságáért. „Egy ember vagy egy párt dicstelen tette nem ok a magyarok elleni gyűlölködésre” – tette hozzá az örmény elnök.

A magyar nemzeti lobogó tiszteletben tartását kérte egy örmény lapnak nyilatkozó magyar blogger is, aki azt javasolta, inkább Orbán Viktor kormányfő fotóját kellett volna eltüzelni. Az Armenian Weekly cikkéhez hozzászóló örmények közül is sokan azt írták, valóban hiba volt a zászlóégetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik