Nagyvilág

Újabb újságíró áldozatok Szíriában

Meghalt Szíriában egy japán újságírónő, aki az aleppói harcokról tudósított, két arab és egy török riporter pedig eltűnt Aleppóban.

A londoni központú civil szervezet értesülése szerint a japán újságírónőt a város keleti, Szlejmán el-Halabi negyedében ölték meg, ahol hétfőn reggel heves harcok robbantak ki a damaszkuszi rezsim katonái és a lázadók között.

Az orosz állami hírügynökség tudomása szerint a 45 éves Jamamoto Mika akkor halt meg, amikor a kormányerők a lázadóknak szabott ultimátum lejártával tűz alá vették a lázadók állásait. A japán újságírónő súlyosan megsebesült egy rakétatámadásban, és kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe. A jelentésekből egyelőre nem derül ki, hogy melyik médiumnak dolgozott.  Ő a negyedik külföldi haditudósító, aki Szíriában meghalt a Bassár el-Aszad elnök rezsimje elleni felkelés 2011 márciusi kezdete óta.

Aleppónak ugyanabban a kerületében tűnt el hétfőn három kollégája, két arab és egy török haditudósító, mindannyian a török határon keresztül “szivárogtak be” Szíriába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik