Nagyvilág

15 éves gyereket ölt a magyar drogbárónő

Mexikói drogkartell (mexikó, drogkartell, )
Mexikói drogkartell (mexikó, drogkartell, )

A véreskezű mexikói drogkartell, a Los Zetas egyik női csapatának vezetésével és gyilkossággal vádolják a hatóságok a magyar nőt – írja a Blikk.

K. Krisztina, akit „a szőke” és „a sovány” becenéven ismertek a drogkartellben több mint egy éve ül egy mexikói börtönben.A helyi kisfőnöknek számító nő az ügyészek szerint egy 15 éves fiú kivégzésében vett részt. A kamasz kezét-lábát összekötözték, majd egy gépkarabéllyal végeztek vele.

A Blikk szerint a Los Zetas K. Krisztinát egy nőkből álló drogterjesztői csoport megszervezésével bízta meg, de a csoport zsarolással, védelmi pénzek beszedésével is foglalkozott, védelmet nyújtott a kalózfilmek terjesztésével megbízott árusoknak. A lap szeretett volna tájékozódni K. Krisztina börtönbéli körülményeiről is, ám ő nem járult hozzá, hogy ügyével, fogva tartásának körülményeivel kapcsolatban a magyar külügyminisztérium tájékoztatást adjon.

Mint korábban megírtuk, a Los Zetas eredetileg az Öböl kartell fegyveres szárnyaként született, de 2010 márciusában kivált a bűnszövetkezetből és önállósította magát, vérszomjas és kegyetlen akciókkal vonva ellenőrzése alá az ország egyes régióit. A hét nagy mexikói drogkartell közül ez a csoport a legerőszakosabb, véres harcokat vív más bűnszövetkezetekkel a befolyási övezetekért. A drogbandák egymás közötti leszámolásainak, valamint a rendfenntartó erők és a bűnözők összecsapásainak következtében az utóbbi öt év alatt több mint 50 ezer ember vesztette életét Mexikóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik