Nagyvilág

Megcsonkított holttestek egy teherautóban

Tizenegy férfi és három nő megcsonkított holttestére találtak egy kis teherautóban az északkelet-mexikói Ciudad Mantében, a városháza közelében.

A tetemeket egy helyi illetékes fedezte fel, akinek a figyelmét felkeltette a tilosban parkoló jármű. A rendőrök üzenetet is találtak a helyszínen, amelyben az egyik kábítószerkartell vállalta magára a gyilkosságokat.

A Ciudad Mantét is magában foglaló Tamaulipas állam, amely az egyesült államokbeli Texasszal határos, gyakori színtere a Cártel del Golfo (Öbölkartell) és a Zéták összecsapásainak. A Zétákat – amely korábban az Öbölkartell félkatonai szervezeteként működött -, volt katonák alkotják, akiket drogüzérek fogadtak fel a kilencvenes évek közepén.

A százezer lakosú Ciudad Mantében már áprilisban is volt egy hasonló eset: akkor tíz holttestet találtak, néhányat közülük lefejezve.

Eddig több mint 55 ezren haltak meg az országban a kartellekhez és a kábítószer-kereskedelem elleni harchoz fűződő erőszakcselekményekben azóta, hogy Felipe Calderón elnök 2006 végén, röviddel hivatalba lépése után bevetette a hadsereget e bűnszervezetek ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik