Nagyvilág

Rendőrkézen a veszélyes bérgyilkos

Rendőrkézre került a mexikói Los Zetas drogklán egyik veszélyes bérgyilkosa, aki 75 ember meggyilkolásában való részvételét ismerte be vallomása során.

A még január 20-án elfogott bérgyilkos –  Enrique Aurelio Elizondo, ragadványnevén az Arab – beismerte, hogy Nuevo León állam északi részén több gyilkosságban vett részt. Számos olyan akcióban vett részt, amelyek során buszokat tartóztattak fel, s tucatjaival mészárolták le az utasaikat, akik feltételezésük szerint az egyik rivális bűnszövetkezethez, a Golfo (Öböl) kartellhez tartoztak.

A hatóságok azt gyanítják, hogy Elizondo a gyilkosságainak csupán egy részét ismerte be, s valószínűleg áldozatainak száma meghaladja a százat.

A Los Zetas eredetileg az Öböl kartell fegyveres szárnyaként született, de 2010 márciusában kivált a bűnszövetkezetből és önállósította magát, vérszomjas és kegyetlen akciókkal vonva ellenőrzése alá az ország egyes régióit. A hét nagy mexikói drogkartell közül ez a csoport a legerőszakosabb, véres harcokat vív más bűnszövetkezetekkel a befolyási övezetekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik