Nagyvilág

Megfilmesítik az óceánjáró tragédiáját

costa-concordia(960x640)(1).jpg (costa concordia)
costa-concordia(960x640)(1).jpg (costa concordia)

Film készülhet a Costa Concordia balesetéről, a tragédiában életét vesztett, de három embert is megmentő Fehér Sándor hősiességéről – írja a Blikk.

Fehér Sándor zenészként dolgozott az elsüllyedt Costa Concordián. A magyar hegedűs saját életével fizetett hőstettéért, amit hamarosan filmen örökítenek meg. A magyar túlélőket képviselő ügyvéd, Rónai Péter nem mindennapi megkeresést kapott a közelmúltban, egyenesen Hoolywoodból. Rónait Brian Oliver kereste meg, aki számtalan közismert kasszasikerré lett film producere.

A producer a magyar túlélők és a hőssé lett Sándor történetén keresztül szeretné felépíteni a mozit, és bemutatni azt, hogyan éltek a hajón a táncosok és zenészek, milyen kapcsolat fűzte őket egymáshoz, majd hogyan változtak ezek, amikor kiderült, hogy süllyed a hajó – fogalmazott Rónai, aki elárulta, a forgatókönyvön már dolgoznak is. Az ügyvéd szerint akárcsak a Titanicban, itt is helyet kapna a szerelem, valamint a remény, hogy pár fiatal egy új élet reményében hajóra száll.

Az események pontos visszaidézéséhez a producer arra készül, hogy Sándor összes ismerősét, munkatársát és családtagját felkeresi, hogy a lehető legtisztább képet kapjon arról a férfiról, aki élete árán mentette az embereket.

A hős magyar hegedűs és a gyáva kapitány

A tragédia után azonnal hősként emlékezett meg a nemzetközi sajtó a balesetet szenvedett Costa Concordia elsőként azonosított halálos áldozatáról, Fehér Sándor magyar hegedűművészről. A 38 éves zenész síró gyerekekre adott fel mentőmellényt, mielőtt elindult kabinjába imádott hangszerét. A cikkekhez hozzászóló emberek szintén “hősként”, és “nagy emberként” búcsúztatták a gyerekeket mentő hegedűművészt. A kommentelők közül többen is kiemelték a különbséget Fehér Sándor tette és a hajó kapitányának viselkedése között. “A hegedűs nyugodtan ottmarad, hogy gyerekéleteket mentsen, miközben a gyáva kapitány magára hagyja a hajót” – írta egyikük, megfogalmazva többek véleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik