Nagyvilág

Azonosították az aranylakodalmát ünneplő házaspár holttestét

Újabb öt holttestet azonosítottak az olasz hatóságok több mint három hónappal a Costa Concordia óceánjáró katasztrófája után.

A hatóságok keddi közlése szerint egy idős amerikai, illetve német házaspár, valamint egy – ugyancsak a luxushajón tartózkodó – olasz tengerész maradványait azonosították. Az azonosítást Toscana tartomány Grosseto városának illetékesei végezték,  több mint kilencven nappal azután, hogy az óceánjáró január 13-án este egy sziklának ütközött és oldalára borult. Értesülések szerint a németországi Mühlheimből származó idős házaspár aranylakodalmát ünnepelte a hajón.

A Costa Concordia fedélzetén 4229 személy tartózkodott. Az utasok, illetve a személyzet közül 32-en vesztették életüket, közöttük a hajón zenészként dolgozó magyar Fehér Sándor is. Két holttestet még nem sikerült megtalálni. A hatóságok közlése szerint egy olasz nő, valamint egy indiai tengerész holttestéről van szó. Amint azt az időjárási feltételek lehetővé teszik, a búvárok tovább folytatják keresést. A Costa Concordia roncsainak eltávolítása még várat magára, az akár egy évig is eltarthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik