Nagyvilág

Luxusszállókat vettek el a maffiától

Maffia (maffia, gyilkos, fegyver, gépfegyver, gengszter, )
Maffia (maffia, gyilkos, fegyver, gépfegyver, gengszter, )

800 millió eurónyi volt a zsákmánya jelen esetben a rendőrségnek Olaszországban.

A nápolyi régióban „bűnbánó” maffiózók segítségével foglaltak le kedden különböző javakat egy vállalkozótól, akit a rendőrség állítása szerint szoros kapcsolatok fűznek a maffiához. Az egyetlen akcióban lefoglalt javak között vendéglők, luxusszállodák, más ingatlanok és vállalatok vannak. Névleges tulajdonosuk, Angelo Simeoli építési vállalkozó 1980 óta mosott tisztára pénzt a camorra számára – mondta el a nyomozók egyik vezetője. A vizsgálatokat hét „bűnbánó” – vagyis a hatóságokkal együttműködő – maffiózó vallomása segítette elő – tette hozzá.

A vállalkozó a szervezett bűnözésből származó bevételekből 1069 épületet húzott fel és 99 telket vásárolt meg. A pénzmosásban 32 építkezési és ingatlanforgalmazó cég vett részt Nápoly térségében. Simeoli a camorra négy „családjának”, köztük a Casalesinak dolgozott, 55 bűntársa segítségével. A nyomozás során sikerült megtalálni svájci számláit is – mondta el Roberto Prosperi ezredes.

A camorra az egyik legnagyobb és legrégebbi, 18. századi eredetű bűnszervezet Olaszországban, központja Campania tartományban, Nápolyban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik