Kultúra

Megjelent a maffiaalvezér új könyve

A nemzetközi lánykereskedelemről írt felkavaró regényt a börtönben ülő volt maffiaalvezér, Robert Yugovich.

A szerző élete önmagában regényes. Vajdasági magyar, aki elitkatonai kiképzést kapott, részt vett a jugoszláv háborúban, majd dezertált. Előbb Szegeden kapott kidobóemberi munkát, később bedolgozta magát a hollandiai szerb maffiába, melynek biztonsági főnöke lett. 2005-ben ezt az életet is megelégelte, feladta magát. Kilenc évre ítélték, jelenleg egy magyar börtönben tölti büntetését. Itt írta meg önéletrajzát, és a közelmúltban Olja címmel kiadták riportregényét, melyben a nemzetközi leánykereskedelem és az európai szexipar legsötétebb titkait tárja fel.

Az Olja főhőse egy moldovai, ambiciózus, kitörni vágyó lány, aki semmit nem szeretne az élettől, csak hogy tanulhasson, és orvos lehessen. Lelki vezetője a helyi pap, akinek minden szava szentírás a lány számára. Amikor eljön az idő, hogy elutazhat a fővárosba tanulni, Oljánál boldogabb ember nincs a „katlanban”. Az orvosi kollégium 10. emeletére érve a naiv és ártatlan kislány olyan módon válik nővé, amit senki nem kívánna az ellenségének sem.

A „tiszteletes” egy halom pénzt kap a jó fogásért – vagyis Oljáért az igazgatótól, aki persze nem az orvostanhallgatókat koordinálja, hanem egy kupleráj becses főnöke a fővárosban, melyet a köztiszteletben álló, hatalmat gyakorló személyek sem vetnek meg, ha kikapcsolódásra vágynak. Olját prostitúcióra kényszerítik, így járja végig Európa legsötétebb bugyrait.

Érdekesség, hogy Yugovich a könyvekből származó bevételt a Végső Vár Alapítvány javára ajánlotta fel. A szervezet a hátrányos helyzetű és beteg gyermekek, nagycsaládosok, idősek és a létminimum alatt élők támogatását tűzte ki célul.

Ha kíváncsi a könyvre, vagy elolvasná, kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik