Nagyvilág

Több tucat maffiózót vettek őrizetbe

Az olasz rendőrség kedden negyvenkilenc személyt vett őrizetbe Szicíliában, valamennyien a szünet nélkül újraszerveződő Cosa nostra maffiaszervezet tagjai voltak.

Az agrigentói rendőrség által végrehajtott őrizetbe vételekre bűnszövetkezés, fegyverkereskedelem, rablás, zsarolás és pénzhamisítás vádjával került sor. További két személyt még keresnek – jelentették az olasz hírügynökségek. A kedden börtönbe került bűnözői csoport ellenőrizte Agrigento és területe gazdasági és vállalkozói életét. A bűnszervezet jelentős mennyiségű fegyvert birtokolt. A maffiózók erőszakkal, rongálással, halálos fenyegetéssel igyekeztek rávenni a helyi vállalkozókat védelmi pénz fizetésére. A letartóztatottak között van egy börtönőr is.

Ezzel egy időben a szintén szicíliai Catania rendőrsége is maffiacsoportot számolt fel, melyet Franco Riela, egy életfogytiglani börtönbüntetését töltő bűnöző irányított cellájából. A szervezett bűnözés Nápolyban hallatott magáról: hétfő estétől három személy halt meg egymást követő camorra-merényletekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik