Nagyvilág

Visszatér a bukott elnök

Két és három dimenzióban is visszatér George W. Bush a Fehér Házba.

A washingtoni elnöki rezidencián felavatják a volt elnök hivatalos portréját, és természetesen ő is jelen lesz az eseményen – közölték amerikai médiaforrások. A kétszeres amerikai elnök hivatali ideje lejárta, 2009. januárja óta ritkán vállal közszereplést. A május 31-i ceremóniára feleségével megy el. Szóvivője szerint a volt elnök örül, mert így alkalma lesz találkozni sok kormánytisztviselő barátjával, és hálás a Fehér Ház jelenlegi lakójának a meghívásért.

Az ifjabbik Bush elnök utoljára 2010 januárjában járt a Fehér Házban, amikor a haiti földrengés után elődje és utóda, Bill Clinton és Barack Obama társaságában megjelent a Rózsakertben. Bush és Clinton támogatott egy haiti segélymissziót.
Bush egyszer tavaly is együtt mutatkozott Obamával, amikor New Yorkban közösen megemlékeztek a szeptember 11-i terrortámadások évfordulójáról.

Bush visszavonulása után vett egy új házat magának Dallasban, és jelenleg a George W. Bush Elnöki Központ kialakításán dolgozik, amelyet 2013-ban fognak megnyitni. A központban van egy könyvtár, egy múzeum, egy politikatudományi központ és egy alapítvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik