Tech

Elcsalták a 2004-es választást az USA-ban?

A demokrata John Kerry és a végül győztesként kihirdetett republikánus George W. Bush 2004-es ohiói összecsapása sokak számára eddig is gyanús volt.

Történt ugyanis, hogy a már-már győztesként kezelt John Kerryt Ohio államban az utolsó pillanatban – szakértőket is megdöbbentő módon – Bush beelőzte. A King Lincoln Bronzville kontra Blackwell ügyben benyújtott új bizonyítékok magyarázattal szolgálhatnak és feltüzelhetik az összeesküvés-elméletek rajongóit.

A történet egy SmartTech nevű, erős republikánus kapcsolatokkal rendelkező informatikai vállalkozással kezdődik, melyet azzal bíztak meg, hogy Ohio államban a választások során biztonsági tartalékként szolgáló szervereket szolgáltasson. Annak fényében, hogy az Egyesült Államokban már bevett az elektronikus szavazás, egy (vagy akár több) biztonsági tartalékként működő rendszer teljesen elfogadott.

Az események akkor váltak izgalmassá, mikor a SmartTech gépei anélkül vették át a hálózat igazgatását, hogy bármilyen ezt indokló esemény bekövetkezett volna. Ráadásul ez épp egybeesik azzal az időponttal, mikor az ifjabbik George Bush szavazótábora tömegesen elkezdett szavazni. Nyilván csak véletlen.

Hab a tortán, hogy számítástechnikai szakemberek eddigi vizsgálatai alapján úgy tűnik, a SmartTech – bár csak biztonsági tartaléknak volt felbérelve – az egész hálózat közepén állt és igenis képes volt arra, hogy menet közben manipulálja a szavazatokat.

A csokireszelék a tortán lévő habon, és minden összeesküvés-elmélet szerelmesének álma pedig az, hogy a SmartTech tulajdonosa, Michael Connell nem sokkal azután halt meg repülőgép-szerencsétlenségben, hogy az ügyben vallomástételre kötelezték.

Persze lehet, hogy mindez csak egy bizarr véletlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik