Nagyvilág

Nem fogja diszkriminálni az állampolgársági törvény a magyarokat

Miután a parlament bizalmat szavaz az új Fico-kormánynak, az első öt előkészítendő törvény egyike lesz az állampolgársági jogszabály módosítása - közölte a belügyminiszter.

Mint Robert Kaliňák mondta, úgy készítik elő, hogy az egyetlen szlovák állampolgárt se diszkrimináljon egy másik ország állampolgárságának felvételekor. A belügyminiszter így reagált Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes szavaira, aki nemzetközi jogi lépéseket helyezett kilátásba, amennyiben a szlovák állampolgársági törvényt úgy módosítják, hogy Magyarország tekintetében érvényben marad a jelenlegi korlátozás – írja a parameter.sk.

Kaliňák közlése szerint az, hogy egy másik ország állampolgárságát igénylő személy megtarthatja-e majd a szlovákot, nem attól függ majd, hogy mely országét veszi fel, hanem annak módjától.

A belügyminiszter ugyanakkor kiemelte, hogy aki állandó lakhely nélkül igényel állampolgárságot egy másik államban, az továbbra is elveszítheti a szlovák állampolgárságát. Azok számára tehát, akik az ellentétes megítélésű magyar állampolgársági törvény értelmében vették fel magyar állampolgárságukat, nem hoz változást a módosítandó szlovák jogszabály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik