Nagyvilág

Az adóbíróság is az olasz maffia zsebében

Hatvan embert, köztük az adóbíróság 16 bíráját tartóztatták le Olaszországban, a nápolyi pénzügyőrség újabb camorraellenes akciójában.

A pénzügyőrség hétfő reggeli letartóztatássorozata bebizonyította, hogy a camorra bűnszervezete már az adóhivatalban, sőt az adóbíróságon is megvetette a lábát – nyilatkozta a sajtónak a nápolyi pénzügyőrség parancsnoka.

A szervezett bűnözés, pénzmosás és korrupció vádjával 2008-ban indított vizsgálat egész Olaszországban huszonkét ember letartóztatásához vezetett, a többiek esetében házi őrizetet rendeltek el.

Közöttük van az adóbíróság tizenhat bírája is és az olasz adóhivatal számos tisztviselője.Az ügyészség szerint döntéseikkel a bűnszervezetnek kedveztek, milliárdokat lopva ki az államkasszából.

A pénzügyőrség egymilliárd euró értékű vagyont foglalt le. A szálakat a jelentős vállalkozói birodalmat irányító Fabbricino klán mozgatta, amely ismert élelmiszeripari céget, szállodákat, nehézipari üzemeket birtokol. Az olasz pénzügyőrség bankszámlákat foglalt le Belgium, Svájc és Liechtenstein pénzintézeteiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik