Nagyvilág

Orrplasztika lett az iszlamista képviselő veszte

Lemondott egy iszlamista képviselő Egyiptomban, miután kiderült: az arcán lévő kötés egy plasztikai műtét, nem pedig megverése nyomait rejti.

Az ultrakonzervatív al-Núr párt tagjaként az egyiptomi parlamentbe bejutott Anvar al-Bilkimit az előző héten még mély szimpátia kísérte, miután kék-zöld foltos arccal, és kötéssel a fején jelent meg a televíziók képernyőin – írt a Star-Tribune. Az iszlamista képviselő ugyanis azt állította, hogy banditák verték össze, amikor kirabolták a Kairót és Alexandriát összekötő autópályán. Bilkimit még a képviselőház elnöke, és több magas rangú politikus is meglátogatta kórházi ágyában.

Nagy nyilvánosságot kapó története azonban hamar összeomlott, miután az állítólagos rablásban szerzett sérüléseit ápoló kórház orvosai lebuktatták. A kairói kórházban a képviselő elleni támadást vizsgáló rendőröknek elmondták: a politikus már kötéssel az orrán jelent meg náluk, és kiderült, hogy az arcán lévő kötés egy orrplasztika nyomait rejti.

Az iszlám ultrakonzervatív szalafista ágát képviselő al-Núr párt szóvivője hétfőn jelentette be, hogy Bilkimi egy belső vizsgálatot követően bevallotta, hogy plasztikai műtéten esett át, és csak annak leplezésére találta ki a megtámadásáról szóló történetet – jelentette a CNN. A párt közleménye szerint Bilkimi benyújtotta lemondását pártagságáról, és képviselői helyéről is. Az al-Núr szabályai tiltják a plasztikai műtéteket.

A politikus számára azonban nem biztos, hogy itt véget fog érni a történet. Az egyiptomi ügyészség ugyanis nyomozást indított ellene a hatóságok félrevezetésének gyanújával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik