Nagyvilág

Majdnem ötven halott egy argentin vonatbalesetben

Több mint ötszáz ember sérült meg, amikor egy zsúfolt vonat nem tudott megállni Buenos Aires egyik pályaudvarán.

A baleset helyi idő szerint reggel fél kilenc körül, a csúcsforgalom alatt történt Buenos Aires egyik legforgalmasabb pályaudvarán, amikor egy elővárosi vonat begurult az állomásra – közölte a helyi sajtó. A beszámolók szerint a zsúfolt szerelvény túl nagy sebességgel érkezett a kijelölt peronhoz, nem tudott lefékezni, nekicsapódott az ütközőbaknak, és kisiklott. Az ütközés erejétől az mozdony utáni első két kocsi hat méternyire egymásba csúszott – mondta el az argentin közlekedésügyi miniszter a helyszínen.

Az argentin hatóságok közlése szerint 49 ember halt meg, míg a sérültek száma nagyjából 550. A roncsok közül nagyjából hetven embert húztak ki, de nagyjából harmincan több órával a baleset után is arra vártak, hogy a reggel óta folyamatosan a helyszínen dolgozó mentőalakulatok kiszabadítsák őket – írta a Buenos Aires Herald. Sok sérült az állomáson várja, hogy kórházba szállítsák őket. A baleset miatt a nagyváros összes kórházát riasztani kellett.

Szemtanúk elmondása szerint a vonat a szokásosnál jóval gyorsabban érkezett meg az állomásra. Egy utas a helyi sajtónak elmondta: az ütközés miatt 15 métert repült előre, majd emberek zuhantak  rá, és senki sem tudott megmozdulni. “Mindenki sikítozott, és kétségbeesetten próbált meg kimenekülni” – ídézett a Herald egy utast.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik