Nagyvilág

Egy taxiban lett német államfő Gauck

„Vállalom" – mondta a berlini taxi utasa, aki ezután Németország leendő államfőjeként szállt ki a járműből.

Joachim Gauck vasárnap este szállt be a berlin-tegeli repülőtéren várakozó taxik egyikébe, és a jármű éppen a Kaiserdamm sugárúton járt, amikor a férfit elérte Angela Merkel kancellár hívása. A taxisofőr a Bild című bulvárlap keddi számában számolt be az emlékezetes fuvarról.

“Amikor az utas mobiltelefonja megcsörrent, lehalkítottam az autórádiót. Vezetőként általában nem figyelek oda, mit is beszélnek az utasok telefonon, de ezúttal mégis hallottam, amint azt mondta az utas: Oké, egyetértek a javaslattal. Vállalom” – mondta el a 44 éves Vadim Belon a hallottakat a bulvárlap munkatársának.

Az utas ekkor módosította a célállomást, s így szólt a sofőrhöz: “Ön most a leendő szövetségi elnököt szállítja. Módosítanunk kell az útirányt, vigyen egyenesen a kancellári hivatalba.”

Érkezéskor a taxaméter 23,20 eurót mutatott. “Gauck úr készpénzzel fizetett, és szép borravalót adott” – árulta el Belon, aki az emlékezetes fuvart megörökítendő, autogramot is kért és kapott taxis vállalkozói engedélyére Joachim Gaucktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik