Nagyvilág

Lerobbantotta a lábait egy iráni Bangkokban

Négy embert sebesített meg egy bombákat dobáló férfi Thaiföld fővárosában, ahol három robbanás történt. A támadó iráni lehet.

Az első robbanás helyi idő szerint kora délután történt egy Bangkok központjában lévő házban, amelyet három külföldi –feltehetően irániak – bérelt – közölte a BBC a thaiföldi hatóságokra hivatkozva. Az épületben súlyos károkat okozó robbanás után ketten elmenekültek, a harmadik, könnyebben sebesült férfi pedig megpróbált egy taxit fogni.

Amikor a taxis nem állt meg, bombát dobott rá, majd később az elfogására érkezett rendőrökre próbált robbanószerkezetet hajítani. A bomba azonban a közelében robbant fel, és a férfi elveszítette mindkét lábát – közölte a brit közszolgálati adó. A nála talált útlevél szerint a férfi Szaeid Moradi iráni állampolgár volt. A robbanásban, amely szétroncsolta a lábát, négy thaiföldi is megsebesült, de egyik se súlyosan.

A három külföldi által bérelt házban a thaiföldi rendőrség robbanóanyagokat, a CNN értesülése szerint C4-et talált. A thaiföldi hatóságok vizsgálják azt is, hogy mire akarták felhasználni a robbanószereket, valamint azt, hogy az esetnek köze van-e az egy nappal korábban, izraeli célpontok ellen végrehajtott támadásokhoz Indiában és Grúziában.

Hétfőn négy ember sebesült meg, amikor Újdelhiben felrobbant az izraeli nagykövetség egyik furgonjára helyezett bomba, és bombát találtak izraeli követségi autón a grúziai fővárosban is, de azt sikerült időben felfedezni. A támadások mögött az izraeli kormányfő szerint Irán állt. Február elején Joram Kohen, az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bet vezetője egy zártkörű előadáson azt állította, hogy Irán külföldi izraeli célpontok ellen tervez támadásokat, válaszul az iráni atomtudósok elleni merényletekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik