Nagyvilág

Magyar csalópárost fogtak Bostonban

A két magyar néhány hét alatt több mint egymillió dollárt szedett be áldozataitól, akik azt hitték, autót vásárolnak, de nem kaptak semmit.

A Boston Globe beszámolója szerint a magyar páros adatokat gyűjtött más emberek autóiról, majd azokat az interneten keresztül eladásra kínálták. A gyanútlan áldozatok a PayPal online fizetési szolgáltatáson keresztül fizették ki a vételárat, de az autókat soha nem kapták meg – írta az amerikai lap.

A bostoni rendőrség egyik nyomozója a lapnak elmondta: a különleges ügyek osztálya egy kaliforniai autótulajdonostól értesült az átverésről, majd több áldozat is jelentkezett náluk. A rendőrség ezután elküldte a cikkben Somodi Enikő és Lendzai Zsolt néven azonosított gyanúsítottak fényképeit a helyi bankoknak. Tíz percen belül egy bankalkalmazott már azonosította is egyiküket, és egy közelben szolgálatot teljesítő rendőr gyorsan el is fogta a gyanúsítottat.

Ezután a vámhatósággal együtt házkutatást tartottak egy hotelszobában, ahol több hamis útlevelet, és azok készítéséhez használható anyagokat foglaltak le.

A lapnak nyilatkozó nyomozó elmondása szerint a páros nagyjából egy hónapja volt Bostonban, és ez idő alatt több mint egymillió dollárt csaltak ki átverésükkel. Az összegből azonban csak pár százezer dollárt foglaltak le az amerikai hatóságok, a többi pénz már külföldi bankszámlákon pihen.

Az amerikai hatóságok még vizsgálják, hogy az Egyesült Államok más nagyvárosaiban is követett-e el ilyen bűncslekményt a két magyar, akiknek szerdán kell megjelenniük egy bostoni bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik