Nagyvilág

Fejen lőttek egy egyéves gyereket

Nyolc ember, köztük egy egyéves kisgyerek sebesült meg a kaliforniai Oakland városában kitört lövöldözésben.

A kisgyereket a lövöldözésben szintén megsebesült apja vitte Oakland gyerekkórházába a helyi idő szerint hétfő este történt lövöldözés után – jelentette az amerikai sajtó. Az egyéves gyereket a fején találta el egy lövés. A sebészek azonnal megműtötték az életveszélyes állapotban lévő áldozatot. Arról egyelőre még nem érkeztek hírek, hogy a műtét sikeres volt-e.

A lövöldözés este hat óra után pár perccel tört ki egy italbolt parkolójában, ahol több tucatnyi ember, köztük egy rapzenész gyűlt össze. A rendőrségi szóvivő elmondása szerint vita alakult ki, majd lövések dördültek – írta a San Jose Mercury News. A lövöldözést követően több mint ötven üres töltényhüvelyt találtak a helyszínen, és a rendőrség biztos abban, hogy nem csak egy fegyveres hajtotta végre az akciót. Szemtanúk elmondása szerint a több tucatnyi lövés szinte egyszerre történt – jelentette az NBC.

Mire a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a nyolc sebesült mindegyikét kórházba szállították az ott lévő emberek. Az áldozatok pontos állapotát nem tudni, de a rendőrség közlése szerint az egyéves gyereken kívül egyikük sincsen életveszélyben. A hatóságok még senkit sem tartóztattak le az eset miatt, és a lövöldözés kiváltó okát sem tudni.

A lövöldözés helyszínén ott volt egy amerikai rapzenész is. Az amerikai sajtóban először olyan hírek jelentek meg, hogy egy videoklip forgatása közben dördültek el a lövések. A Kafani nevű rapper később megerősítette, hogy ott volt, de cáfolta, hogy videoklipet forgattak volna, és közölte azt is, hogy ő nincsen a sebesültek között. A férfi kisteherautóját több lövés is érte, és több áldozatot is azzal szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik