Nagyvilág

Gyerekpornót nézett a repülőn a professzor

Letartóztattak egy amerikai egyetemi professzort, miután pedofil felvételeket nézett egy amerikai belföldi repülőjáraton.

A Utah Egyetemen tanító 47 éves férfi az első osztályon ült egy Salt Lake Cityből Bostonba tartó járaton, amikor laptopját elővéve állítólag gyerekekről készült pornófelvételeket kezdett el nézegetni repülés közben – jelentette az amerikai sajtó. Massachusetts állami rendőrsége a gép leszállása után tartóztatta le Grant Smitht, miután egy utas jelentette az esetet.

Egy rendőrségi szóvivő elmondása szerint a professzor mögött ülő utas a mobiltelefonjával készített egy felvételt a pedofil képeket nézegető férfiről, majd azt e-mailben elküldte az arizonai rokonának azzal, hogy értesítse a hatóságokat – közölte a Boston Globe. A repülőtéren elfogott férfi laptopján több, gyerekekről készítette pornográffelvételt találtak.

A hétvégén letartóztatott férfinek hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt. A Utah Egyetem már közölte, hogy az anyagtudományt oktató professzort felfüggesztették az ellene induló büntetőügy lezárásáig, és azonnal el fogják bocsátani, amint bebizonyosodik bűnössége – közölte az egyetemi újság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik