Nagyvilág

Robbantás egy diszkóban Nairobiban

Az amerikai nagykövetség előző nap adott ki figyelmeztetést, hogy bármikor terrortámadást követhetnek el kenyai szórakozóhelyek ellen.

A támadás hétfőn, helyi idő szerint hajnalban történt a kenyai fővárosban, egy sokak által kedvelt diszkóban. Helyi sajtóban megjelent hírek szerint a biztonsági őrök három órakor engedtek be egy férfit, aki elhajított egy kézigránátot, majd elmenekült a helyszínről. A robbanásban 14 ember sebesült meg, közülük hatan súlyos fejsérüléseket szenvedtek – közölte a rendőrség.

A támadás egy nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok nagykövetsége terrortámadásról szóló figyelmeztetést adott ki. A követségi közlemény szerint bármikor támadás történhet külföldiek által kedvelt helyek, mint bevásárlóközpontok és éjszakai szórakozóhelyek ellen. A kenyai rendőrség azonban egyelőre még nem talált összefüggést a terrorfenyegetés és a diszkó elleni támadás között.

A kenyai kormányhadsereg egy héttel ezelőtt behatolt Szomália területére, emberrablók – feltehetően az al-Shabaab iszlamista milícia tagjainak – üldözésére hivatkozva. Az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattal szövetségben lévő szervezet Kenyában végrehajtandó terrorcselekményeket is kilátásba helyezett, ha Kenya nem vonja vissza Szomáliába vezényelt katonáit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik