Nagyvilág

Merénylet készült Schmitt ellen?

A szerb hatóságok őrizetbe vettek egy szerb férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy merényletet kísérelt meg Schmitt Pál ellen belgrádi látogatásakor.

Az Alop! Című szerb bulvárlap úgy értesült, az őrizetbe vett férfi “abszurdnak” és “nevetségesnek” nevezte a gyanúsítgatást. A férfit május ötödikén állította meg egy szerb rendőr, miközben két barátjával Belgrádba tartott egy fekete BMW-vel, egy olyan úton, amelyen a szerb fővárosba látogató magyar elnök autókonvoja is elhaladt.

Az autót átvizsgálták, de nem találtak fegyvert, a sofőrt azonban őrizetbe vették, és háromszor is kihallgatták a magyar államfő elleni merényletkísérlet gyanújával. Később egy bíró elrendelte harminc napig tartó őrizetbe vételét – írta a szerb lap. A férfi nevetségesnek nevezte a vádat.

Schmitt Pál május ötödikén járt Belgrádban, ahol a szerb elnökkel, kormányfővel és házelnökkel találkozott. A Terrorelhárítási Központ azt közölte, nincs tudomása arról, hogy Schmitt Pál ellen merényletet kíséreltek volna meg szerbiai látogatása alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik