Belföld

Alkotmányolvasásra biztatta Schmitt Pál a diákokat

A köztársasági elnök országjáró körúton van, csütörtökön Székesfehérvárra látogatott, ahol rendhagyó osztályfőnöki órán vett részt.

Megdicsérte az egészségügyi középiskolában tanulókat Schmitt Pál, hiszen mint mondta: nehéz hivatást választottak. A köztársasági elnök azt ígérte a fiataloknak, hogy biztosan lesz munkájuk, hiszen a szakmájukban hiány van. Egyben arra kérte őket, hogy ne menjenek külföldre dolgozni.

Schmitt Pál beszélt az új Alkotmányról is. Azt mondta a diákoknak érdemes legalább egyszer elolvasnia az alaptörvényt, hiszen saját hivatásukról és jövőjükről is van szó benne. Hogy ez mi volna, arról nem beszélt az államfő.

A köztársasági elnök országjáró körútja során érkezett csütörtökön reggel Székesfehérvárra, ahol elsősorban egészségügyi intézményeket keresett fel, de a városi és megyei közgyűlésben kitüntetéseket is átadott. Vele van felesége Schmittné Makray Katalin is. Schmitt Pál január óta járja az országot, ez volt a negyedik vidéki útja ennek a programsorozatnak a keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik