Nagyvilág

Családjukat féltik a SEALs-kommandósok

A Pentagon vizsgálja, hogy miként erősíthetné meg az Oszama bin Laden likvidálásában részt vett kommandósok családjának védelmét.

Az amerikai védelmi miniszter elmondta, hogy az akció napján a Fehér Ház szituációs szobájában mindenki egyetértett azzal, hogy titokban kell tartani a bin Ladent megsemmisítő akció részleteit, de “ez (a megállapodás)másnap, hétfőn szétesett”.

Az abbotábádi akciót végrehajtó 6. SEALs-osztag az amerikai média információi szerint visszatért az Egyesült Államokba, de az egység fedett mivolta miatt a katonai vezetés nem erősítette meg ezt az értesülést. Az egység beazonosítása a CNN szerint a biztonsági előírások példátlan megsértését jelenti.

Gates elismerte, hogy a 6. osztagot, valamint az Afganisztánban harcoló erőket megtorlás fenyegeti. “Tudatában vagyunk annak, hogy a megtorlás veszélye a támadások és a bin Laden elleni akció miatt megnőtt. Emellett azonban elmondanám, hogy folyamatos és hatékony erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy megvédelmezzük az akció részvevőinek személyazonosságát, és ezeket (az erőfeszítéseket), úgy hiszem, folytatnunk kell.” – mondta a védelmi miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik