Nagyvilág

UFO-aktákat fedett fel az új-zélandi haderő

Titkosított UFO-jelentéseket hozott nyilvánosságra szerdán az új-zélandi hadsereg az 1954 és 2009 közötti időszakról.

Több ezer anyagot tettek közzé, és csak a neveket, a személyazonosításra alkalmas adatokat távolították el. A közemberek, katonák, és kereskedelmi gépek pilótáinak beszámolóiból közzétett csaknem kétezer dokumentum harmadik típusú találkozásokról, rejtélyes fényjelenségekről számol be. Több anyagban rajzok látható repülő csészealjakról, maszkokat viselő földönkívüliekről, és az állítólagos idegenek kézírásaiból vett mintákból.

Az új-zélandi légierő illetékese, Kavae Tamariki azt mondta a Dominion Post nevű lapnak, hogy nem kívánják kommentálni az iratokat, amely igazságtartalmát nem vizsgálták, csupán az információs szabadságról szóló törvény szellemében jártak el a közzététellel.

Az egyik legmeghökkentőbb, közzétett eset 1978-ban történt, amikor az új-zélandi tévé stábja egy repülőről véletlenül tanúja volt két fényjelenségnek, és az egyiket fel is vették a déli sziget, Kaikoura térségében. A légierő utóbb azt állította, hogy a felhőkről verődtek vissza hajók fényei vagy a Vénusz fénye jelent meg különs visszaverődésként a felhőkön. A szerdán közzétett dokumentumok mellett további több ezer irat van még UFO-król. Azokat 2080-ig titkosították a nemzeti archívumban.

AJÁNLOTT LINKEK:

UFO-utalások a WikiLeaks-iratokban (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik