Nagyvilág

Elkülönítve őrzik a WikiLeaks alapítóját

Saját biztonsága érdekében elkülönítették a többi rabtól a Wikileaks alapítóját, Julian Assange-t egy londoni börtönben - közölte pénteken egyik ügyvédje.

A 39 éves, ausztrál származású férfit a Wandsworth nevű börtön egyik elkülönített részében vitték. Assange kedden jelenik meg ismét egy londoni bíróság előtt, miután a héten őrizetbe vették a brit fővárosban. A Wikileaks alapítóját két svéd nő szexuális erőszakkal és zaklatással vádolja. Assange szerint a vádaknak inkább politikai alapja van, mert a több százezer titkos dokumentumot közlő honlapja kellemetlen helyzetbe hozta Washingtont és több ország kormányát világszerte.

A férfi ügyvédje azt állítja egyébként, hogy Assange “nem sportolhat a börtönben és nem nagyon telefonálhat.” Laptopot sem engedtek neki használni, annak ellenére, hogy jogi képviselői ezt kérvényezték. Ezen kívül Assange “jó hangulatban van”, de “frusztrálja az, hogy nem válaszolhat azokra a vádakra, mely szerint a Wikileaks van több hitelkártya cég elleni hackertámadás mögött.”

AJÁNLOTT LINKEK:

Már hamisítják a WikiLeaks dokumentumokat (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik