Nagyvilág

Háború szélén a két Korea, tragédia Kambodzsában, európai terrorrazzia [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

A háború szélére sodródott Észak- és Dél-Korea, miután Phenjan tüzet nyitott a dél-koreai Jongpjon-szigetre, amelynek közelében a déli haditengerészet gyakorlatot tartott. A támadásban két déli katona életét vesztette és tizennyolcan megsérültek. Szöul arra figyelmeztette északi szomszédját, hogy egy újabb támadás esetén “óriási megtorlásra” számíthat.
Bővebben itt és itt.

347-re emelkedett a kambodzsai pánik halálos áldozatainak a száma a hatóságok legutóbbi bejelentése szerint. A balesetben 410 ember sérült meg, amit az ázsiai ország miniszterelnöke a Pol Pot-rezsim óta eltelt évek legnagyobb tragédiájának nevezett.
Bővebben…

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szerint “lappangó magyarosítás” folyik Szlovákiában, s ha nem állítják meg időben, a szlovákoknak emigrálniuk kell majd saját hazájukból. Ján Slota pártelnök szerint a szlovák katonák részt vesznek ugyan az afganisztáni és más külföldi missziókban, de otthon a hadsereg “abszolút gyenge”, és a szlovák oldalon senki sem védi a szlovák-magyar államhatárt.
Bővebben…

Terroristagyanús személyeket vettek őrizetbe Belgiumban, Németországban és Hollandiában – jelentette be kedden a belga főügyészség. Összesen tíz emberről van szó, valamennyien iszlámista kötődésűek, és a gyanú szerint belgiumi merényletet készítettek elő.
Bővebben…

Felmondta a szolgálatot az a távirányítású robot, melyet azért küldtek le a pénteken beomlott új-zélandi bányába, hogy megmérje a veszélyes gázok koncentrációjának szintjét. Gary Knowles rendőrparancsnok kedden közölte, hogy a helyzet nagyon súlyossá vált, és egyre csökken a remény, hogy a mélyben rekedt bányászokat ki tudják menteni.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik