Nagyvilág

Nyakon csípett jakuzafőnök, koreai atom, német bombariadó [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Elhalasztották az Air Berlin légitársaság egyik Namíbiából Németországba induló járatának startját, miután egy bombának látszó csomagot találtak a reptéri poggyászok között. A namíbiai reptéri hatóságok a csomag átvilágítása során vették észre, hogy a bőröndbe egy bombára hasonlító szerkezetet rejtettek.
Bővebben…

Egy lengyel lap szerint Magyarországon az a benyomás keletkezik, hogy újjászületett a két világháború közötti Horthy-rendszer, amikor egyetlen párt kormányzott, az ellenzék pedig széttöredezett. Ráadásul minden szálat a pártelnök, Orbán Viktor tart a kezében.
Bővebben…

Amerikai műholdas felvételekből ítélve Észak-Korea feltehetően egy újabb, immár harmadik föld alatti atomrobbantásra készül. A Kyodo japán hírügynökség amerikai katonai szakértőkre hivatkozva közölte: műholdas felvételeken haditechnikai eszközök gyakoribb mozgása figyelhető meg az ország északkeleti részén fekvő nukleáris gyakorlótéren.
Bővebben…

A japán rendőrség őrizetbe vette a legnagyobb japán bűnszervezet második emberét. A 63 éves Kiyoshi Takayama a rendőrség szerint jelenleg az egyik legnagyobb hatalmú maffiavezér Japánban. Ő a második embere a legnagyobb japán jakuzaklánként, illetve a világ egyik legnagyobb bűnszervezeteként számon tartott Yamaguchi-guminak.
Bővebben…

Oroszország nem tart attól, hogy katonai titkok kerülnek napvilágra az illegális fegyverkereskedelemmel gyanúsított orosz Viktor But elleni amerikai per alatt. Elemzők korábban azt feltételezték, hogy Moszkva amiatt aggódik, hogy a “halálkufár” néven ismertté vált But különböző titkokat fog elárulni a volt Szovjetunió területén zajló fegyverkereskedelemről.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik