Nagyvilág

Összeomlott egy híd Indiában, több sérült

Huszonhárom munkás megsérült - köztük öten súlyosan -, amikor összeomlott egy gyalogosoknak épített híd az indiai Delhiben kedden, a Nemzetközösségi Játékok helyszínének közelében.

Az acélszerkezet a stadion mellett dőlt össze, amelyben október 3-án a sportesemény megnyitóját tartják. A híd egyébként egy parkolót kötött össze a stadionnal. A sérült munkásokat közeli kórházakba vitték. A baleset helyszínét kordonnal zárták le a rendőrök. Azt, hogy miért omlott össze a híd, még vizsgálják.

Nem ez az első gond a Nemzetközösségi Játékokkal kapcsolatban: kedden, két nappal a hivatalos átadó előtt lakhatatlannak nevezte a Nemzetközösségi Játékok részvevőinek elszállásolására épített falut a sporteseményt rendező szövetség vezetője. Több ország válogatottjánál azt követelik, hogy máshol helyezzék el őket. Ráadásul mocskosnak, nem higiénikusnak és lakhatatlannak nevezték négy ország sportolói a kijelölt szálláshelyüket. Emiatt egy ausztrál diszkoszvető bajnok kedden már közölte: nem vesz részt a játékokon. Új-Zéland, Skócia, Kanada és Írország pedig azt követeli, hogy szállodákban helyezzék el őket, ha nem készül el a “falu”.

A sporteseménnyel kapcsolatban korábban korrupciós ügyekről érkeztek hírek, vasárnap pedig a biztonsági helyzet váltott ki aggodalmakat, miután Újdelhiben motoros támadók rálőttek egy turistákat szállító buszra, és két tajvanit megsebesítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik