Nagyvilág

Szerda reggelig nem repülhetnek a gépek Németországban

Szerda reggel 8 óráig hosszabbították meg a légtér zárlatát Németországban - jelentette be a langeni repülésbiztonsági hatóság hajnalban.

A hivatal képviselője közölte, hogy az újabb határidő reggel 8 óra, az esetleges hosszabbítást azonban nem zárta ki. Az alacsony magasságban történő, különleges engedélyhez kötött repüléseket ugyanakkor változatlanul engedélyezik.

A zárlat ellenére minden korlátozás nélkül lehetséges a repülés a berlini Tegel és Schönefeld repülőtereken, továbbá Bréma és Hamburg repülőterén.

Az elmúlt napok eseményei nemcsak az utasoknak, illetve a légitársaságoknak okoztak megrázkódtatást, hanem általánosságban a gazdaságnak, és felbolygatták a politikát is. A német iparkamara szóvivője szerint a vállalatok veszteségei elérték a napi 1 milliárd eurót, mindenekelőtt a külföldi szállítások elmaradása miatt. Továbbra is zárva tart a BMW autógyár 4 németországi üzeme, mert nem érkezett meg külföldről a szükséges alkatrész.

Ami pedig a politikát illeti, a történteknek szerdán a parlamentben lesz folytatása, ahol a közlekedési miniszter kormánynyilatkozatot ismertet a válságkezelő lépésekről. Peter Ramsauert ugyanis az ellenzék élesen bírálta, felróva, hogy késedelmes és következetlen válságmenedzselő lépéseket tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik