Közélet

Megérik a pénzüket a Budapest Airport új vezetői

Varga Jennifer / 24.hu
Nagy Márton miniszter és államtitkára, Fónagy János
Varga Jennifer / 24.hu
Nagy Márton miniszter és államtitkára, Fónagy János
A kormány elégedett velük, azt nem árulták, mennyi tiszteletdíjat, juttatásokat kapnak.

Arató Gergely (DK) arról kérdezte Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, mire alkalmasak a Budapest Airport igazgatósági tagjai. Szerinte kezdettől erős volt a gyanú, hogy az állami vásárlás célja nem a reptér jobb működtetése, hanem a Fideszhez közeli üzleti körök helyzetbe hozázása. Úgy vélte: ezt erősítette, amikor a 24.hu a cégiratok alapján megírta, hogy Lóga Máté, Antal Ferenc, Parragh László és Guller Zoltán lesznek a Budapest Airport új vezetői. Az elllenzéki képviselő szerint a repülőtér irányításával kapcsolatos szaktudással, tapasztalattal egyikük sem rendelkezik. Ezért egyesével rákérdezett:

  • Milyen a Budapest Airport irányításához szükséges szaktudással rendelkezik Lóga Máté?
  • Milyen a Budapest Airport irányításához szükséges szaktudással rendelkezik Antal Ferenc?
  • Milyen a Budapest Airport irányításához szükséges szaktudással rendelkezik Parragh László?
  • Milyen a Budapest Airport irányításához szükséges szaktudással rendelkezik Guller Zoltán?
  • Milyen tiszteletdíjat, illetve juttatásokat kapnak majd az igazgatóság elnöke és tagjai?

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszában megismételte, hogy a kormány mennyire büszke arra, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. ismét az állam többségi tulajdonába került.

Büszkék vagyunk rá, hogy ki tudtuk javítani a baloldal vezette korábbi kormányzat történelmi hibáját, és vissza tudtuk szerezni a nemzeti szuverenitásunk szempontjából is kiemelt jelentőségű repteret.

A következő 10 évben jelentős fejlesztéseket terveznek, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a folyamatosan növekvő számú magyar és külföldi utasok számára regionális és nemzetközi szinten is kiemelkedő szolgáltatásokat kínálhasson. Az államtitkár úgy látja, a Budapest Airport igazgatóságának tagjai olyan gazdaságfejlesztési, üzleti, légi közlekedési és
turisztikai vonatkozású tudással rendelkeznek, amely alapján tevékenységükkel eredményesen irányíthatják a reptér fejlesztésére vonatkozó kormányzati célkitűzéseket.

A kormány célja, hogy a továbbiakban folytassa munkáját, mely az állami vagyon gyarapításán, a magyar emberek jólétének növelésén és hazánk gazdasági érdekeinek védelmén alapul, éles ellentétben a korábbi, baloldali kormányok politikájával, amelyet a közvagyon elherdálása és gazdasági és politikai szuverenitásunk kiárusítása jellemzett.

Fónagy János ezen célok mellett mellékesnek tartotta válaszolni a tiszteletdíjakra, juttatásokra  vonatkozó kérdésre.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik