Belföld

Ingyen adta át a szervezetét a Magyar Péter egyesületét alapító református lelkész

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Már épp megakarta szüntetni a tavaly létrehozott egyesületét, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek szüksége lenne rá, árulta el a Válasz Online-nak adott interjújában Tarr Zoltán egykori zsinati tanácsos, aki a szombati Magyar-tüntetésén is felszólalt. „A neve is nagyon jó volt: Legyél a változás! Abban maradtunk, hogy mivel nekünk úgysincs épp tervünk vele, átadjuk neki” – mondta Tarr, aki teljesen ingyen adta át az egyesületét.

Az egyesültet megalapításával nem volt célja, hogy alternatív református egyházat hozzon létre, de azt nem tagadta, hogy elméleti lehetőségként megfordult a fejében ez is. Tarr azt mondta, normális, egymással beszélgető emberek közösségét szerették volna felépíteni, de elfáradtak. „Mindenkinek volt állása, vagy éppen állást keresett, mint én akkor – nem jutott rá elég energia” – mondta.

Elárulta azt is, hogy a párthoz jutásban már nem tud segíteni Magyarnak, viszont szavazna rá. „Politikai szerepre nem készülök” – tette hozzá.

Magyarral egy közös ismerősük hozta össze.

A református lelkész korábban a nyilvánosságban és szombati beszédében is kritikusan beszélt Balog Zoltánról és az egyház mai állapotáról. Beszédében elfogadhatatlannak nevezte, amit Balog a kegyelmi ügy kapcsán tett, és azt, ahogy azóta viselkedik. Tarr szerint a református egyház meg fogja oldani a „Balog-problémát”, és akkor fog a gyógyulás útjára lépni a magyar kereszténység és társadalom, amikor politikusok nem ülhetnek majd az egyházak vezetésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik