Közélet

Magyar Péter váltotta Fekete-Győr Andrást a CÖF dollárbaloldalizó reklámjában

CÖF / YouTube
CÖF / YouTube

Magyar Péter is csak egy újabb dollárbaloldali politikus

– hirdeti a Civil Összefogás Fórum (CÖF) új politikai reklámja, melybe a gyanútlan internetezők a Facebookon és a YouTube-on is belefuthatnak.

A rövid videó a „kicsoda valójában Magyar Péter?” felütéssel indul, majd bejátszanak egy vele készült interjúból egy mondatot, melyben elmondja, hogy „alapvetően én egy liberális ember vagyok”. Ezután a kormánypropaganda állandó szinkronhangja, Kőszegi Ákos gunyorosan le is vonhatja a konklúziót: „na őt is megvették kilóra”.

A békemeneteket szervező, kormányközeli CÖF dollárbaloldalizó óriásplakátjai néhány héttel ezelőtt kerültek az utcára. Rajtuk négy ellenzéki politikusnak, Fekete-Győr Andrásnak, Gyurcsány Ferencnek, Karácsony Gergelynek és Márki-Zay Péternek fújtak s betűt az ingére, majd fekete nyakkendőt kötöttek hozzá, hogy úgy tűnjön, mintha dollárjelet viselnének – az ötlet megszólalásig hasonlít a Dead Kennedys ikonikussá vált fotójára, ami minden bizonnyal a véletlen műve. Azonban a reklámspot átdolgozott verziójában

a Momentum egykori elnökének helyére már Magyar Péter került, és ezzel alighanem rekordidő alatt, szűk két hónappal a nyilvánosság elé lépése után máris Gyurcsány Ferenc mellett találta magát.

 

Fekete-Győr András: Üdv a klubban, Péter Magyar!

A Facebookon reagált péntek este Fekete-Győr András a tényre, hogy lecserélték a kormány lejárató plakátjain. „Tehát a Rogánék visszaszívták, hogy »kilóra megvett« a Soros?” – tette fel a kérdést a Momentum exelnöke, majd Magyar Péter köszöntötte a „soraikban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik