Kultúra

A CÖF válasza a Dead Kennedysnek: „Amikor egy amerikai rapper másolta őket, nem voltak olyan érzékenyek”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Azt is hozzátették, hogy be kéne fejezni a cirkuszolást.

Reagált a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a Dead Kennedys punkzenekar tagjainak nyilatkozataira, miszerint az ellenzéket lejárató plakátkampányuk egyik fotóját a zenekar megkérdezése nélkül használták fel.

A CÖF a honlapján tett közzé egy írást Amikor egy amerikai rapper másolta a Dead Kennedyst, nem voltak olyan érzékenyek címmel. Ebben azt fejtegetik, hogy Steve Lacy amerikai rapper klipjeiben rendre fehér inget visel, amelyen fekete S betű van. Az erről szóló Guardian-cikket is idézik, amelyben szó szerint megemlítik a Dead Kennedyst, sőt, az előadót a szemüvege és haja miatt még Stevie Wonderhez is hasonlítják. A cikk szerint ugyan a nyilvános fórumokon többen emlegettek lopást, „a kommentelők végső ítélete az volt, hogy a fekete előadóművész inspirálódott és tisztelgett a punk zenekar motívuma előtt.”

A cikk ebből vezeti le a konklúziót:

Mindezek alapján kérjük az érintetteket, hogy fejezzék be a cirkuszolást és beszéljenek arról, a 2022. évi országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálta a baloldal befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is.

Az esetről itt írtunk legutóbb:

Kapcsolódó
Dead Kennedys: Ha Orbánék tőlünk loptak, akkor a magyar néptől is lopnak
East Bay Ray és Klaus Flouride is kiakadt azon, hogy ikonikus fotójuk ihlette a CÖF plakátkampányát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik