Közélet

Varga Judit: 2024-ben a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

A szuverenitás megvédésének éve lesz 2024, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívni, mert a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába

– mondta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke hétfőn Budapesten, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány hétfői tanácskozásán.

Varga Judit a Szuverenitás konferencián arról beszélt, hogy szerinte a szuverenitás annak a kijelölését jelenti, hogy hol van a határ állam és állam, valamint állam és nemzetközi szervezet között az önrendelkezés és a szabadság kérdésében.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben soha senki nem dönthet a magyarok helyett, ilyen például a migráció vagy a házasság és a család témája.

„Brüsszelben mégis ezekről és még ezeknél is súlyosabb kérdésekről – mint a háború és béke – akarnak a magyarok helyett dönteni” – mondta.

Az Európai Unió a szerződéses keretek és a jog betartása helyett politikai ízlések és preferenciák, önkényes értékválasztások alapján definiálja a határokat az uniós kompetenciák és a tagállamok kizárólagos hatáskörei között. Márpedig csak azért, mert bizonyos politikai többség szerint helyes a migráció, attól ez az értékválasztás, érzés nem írhatja át a szigorú nemzetközi jogi szerződésekben lefektetett tagállami hatásköri szabályokat

– jelentette ki.

Varga Judit szerint Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül: küzdenie kell a külső nyomás és befolyásszerzés ellen, miközben az ország érdekeit érvényesíti a nemzetközi arénában. Mindeközben pedig határokon belül az idegen érdekek kiszolgálóinak támadásait kell visszaverni, akik álcivil hálózatok és guruló dollárok segítségével próbálják aláásni a magyarok önrendelkezését.
A politikus kitért a lengyel választási eredményekre is. Szerinte Lengyelországban a brüsszeli alapértelmezett demokráciát kezdik beállítani, amely nem más, mint hogy a politikai többséget sok kicsi politikai kisebbség győzze le, amelyeket csak a kormányzópárt elleni gyűlölet tart össze. Fontos kérdésekben azonban annyi különbség van köztük, amely problémát okoz majd a működésben. A cél pedig épp ez, mert így könnyű megsérteni egy ország szuverenitását, behatolni egy ország saját cselekvőképességébe – mondta Varga Judit.

Épp ezért érdemes megbecsülni, hogy nálunk egy nagy flotta minden hajója egy irányba tart, ezáltal sérthetetlen az ország

– fogalmazott a politikus.

Varga Judit kiemelte, „tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívnia Magyarországnak, mert a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába, ugyanazt a receptet akarják majd alkalmazni, és csak rajtunk múlik, hogyan tudunk ellenállni ennek.”

Kapcsolódó
Orbán: Ma Magyarország az európai emberek hangja 
A miniszterelnök a Századvég konferencián Soros Györgyről, a kommunistákról és a liberálisokról is beszélt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik